Hypotheken voor particulieren en ondernemers

ABC Consulting Financiële Diensten voor onafhankelijk advies op maat. Wij zijn niet gebonden aan één geldverstrekker!

Waarom kiezen voor een gediplomeerd hypotheekadviseur?

Het afsluiten van een hypotheek is één van de belangrijkste financiële beslissingen uit uw leven die u voor een langere termijn neemt. Goed hypotheekadvies is dan ook noodzakelijk om een goede beslissing te kunnen maken. Voor een gediplomeerd hypotheekadvies kun je terecht bij ABC Consulting uit Eindhoven.

Bij uw hypotheekadvies bemiddelt ABC Consulting tussen meerdere geldverstrekkers. Op 1 januari 2013 werd het provisieverbod ingevoerd, waardoor de consument nu apart betaalt voor hypotheekadvies. Dit betekent dat de kosten voor het adviseren niet via een provisie in het product verwerkt mag zijn. Hierdoor bent u verzekerd van echt onafhankelijk hypotheekadvies.

Een bank mag ook hypotheekadvies geven, maar zal u altijd zijn eigen producten adviseren. Bij ABC Consulting krijgt u een uitgebreid advies met een vergelijking van diverse rentepercentages, kosten, rendement en flexibiliteit tussen de verschillende hypotheekaanbieders. Hierdoor is het mogelijk een hypotheek te kiezen die het beste past bij uw situatie en voor de meest aantrekkelijke prijs.

Bij hypotheekadvies komt meer kijken

De kans is groot dat u vele wensen hebt, die net als een eigen woning, grote invloed hebben op uw financiële situatie. U wilt bijvoorbeeld niet tot uw 67e doorwerken, maar eerder stoppen met werken of (al dan niet gedwongen door ontslag) voor u zelf beginnen, sparen voor de studie van uw kinderen of uw hypotheek versneld aflossen.

Hoe gaat u dat betalen? Zult u keuzes moeten maken of kunt u met de juiste voorzieningen en een doordacht financieel advies wellicht al uw wensen realiseren. Ook daarvoor gaat u naar uw gediplomeerd hypotheekadviseur. Het is overigens belangrijk contact met uw adviseur te houden als er wijzigingen zijn in uw persoonlijke situatie die impact hebben op uw financiën. Verkeerde financiële keuzes zijn namelijk vaak lastig te herstellen. Zo houdt u samen met uw adviseur doorlopend vat op uw financiën. Dat geeft zekerheid en rust en dat is prettig.

Nationale hypotheek garantie

Bij het kopen van een huis heeft het kiezen voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in de hypotheek meerdere voordelen. Ten eerste krijgt u van de hypotheekbank een flinke korting op de rente. Het tweede voordeel is nog veel belangrijker, het is namelijk een vangnet voor het geval u niet meer aan uw financiële verplichtingen kunt voldoen.

Met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) bent u zeker van een verantwoorde en betaalbare hypotheek. Bovendien beperkt u met NHG de financiële risico’s van een eigen koopwoning. Nu, maar ook in de toekomst.

Banken geven een korting op hypotheken met NHG omdat ze bij deze hypotheken een kleiner risico lopen. In het geval de huiseigenaar niet meer kan voldoen aan de betalingsverplichtingen door bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid, werkloosheid of echtscheiding, kan er onder voorwaarden een kwijtschelding volgen van de restschulden na verkoop.

Vangnet als u uw hypotheek niet meer kunt betalen

Veranderingen in uw persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op uw financiële situatie. Zo kunt u, als u gaat scheiden, arbeidsongeschikt of werkloos raakt, misschien uw hypotheek niet meer betalen. Heeft u een hypotheek met NHG, dan heeft u in deze vervelende periode een vangnet waarop u kunt vertrouwen.

U bent vanzelfsprekend zelf verantwoordelijk voor het vinden van oplossingen, maar NHG denkt in zulke situaties met u mee en kijkt samen met uw hypotheekverstrekker of u geholpen kunt worden de hypotheek weer betaalbaar te maken. Mogelijk kunt u hierdoor uw woning behouden en kan een verkoop met verlies worden voorkomen. Blijkt verkoop uiteindelijk toch de enige optie en is de opbrengst van uw woning lager dan de uitstaande hypotheek? Dan kan NHG u deze restschuld kwijtschelden.

Wat zijn de voorwaarden voor een hypotheek met NHG?

NHG is gebonden aan een maximale hypotheekschuld. Dit bedrag is inclusief meegefinancierde kosten voor het kopen van het huis. De hypotheek moet te verstrekken zijn conform de acceptatievoorwaarden van NHG. Er moet een overlijdensrisicoverzekering worden afgesloten voor de hypotheek boven de 80 procent van de marktwaarde. In veel gevallen zal de bank strengere normen hanteren.

Wat zijn de kosten van NHG?

Eenmalig moet er een vergoeding worden betaald. De kosten bedragen 1 procent van de totale hypotheekschuld. Gezien de voordelen van NHG kan dit zeker uit. ABC Consulting zorgt voor het aanvragen van de NHG. Ook bij het oversluiten van uw hypotheek is het mogelijk om te kiezen voor NHG. Neem contact met ABC Consulting op om de mogelijkheden te bespreken.

Hypotheek afsluiten

Heeft u eenmaal uw droomhuis gevonden, dan begint het traject om een hypotheek af te sluiten. Er komt veel kijken bij het regelen van de hypotheek. Zo zijn er heel veel verschillende vormen hypotheken met weer allerlei mogelijkheden. Het afsluiten van een hypotheek is een beslissing die gaat over veel geld en u zit er voor een langere periode aan vast. Het is daarom belangrijk de tijd te nemen om de hypotheek goed te regelen. ABC Consulting helpt u bij het maken van de juiste keuzes.

U kunt kiezen uit allerlei hypotheekvormen. Maar voor welke hypotheek of combinatie u ook kiest, een hypotheek is altijd gebaseerd op één of meerdere van de onderstaande hoofdvormen.

Welke hypotheekvormen zijn er?

Annuïteiten hypotheek

Met een annuïteitenhypotheek lost u elke maand af én betaalt u rente. Kenmerkend is dat u in het begin veel rente betaalt en weinig aflost. Aan het einde van de looptijd is dat juist andersom. Door de aflossing neemt namelijk de hypotheekschuld af en betaalt u steeds minder rente. Dit betekent dat uw netto woonlasten langzaam toenemen, omdat de rente fiscaal aftrekbaar is.

Lineaire hypotheek

Met een lineaire hypotheek lost u elke maand een vast bedrag af. Daarnaast betaalt u rente. Het bedrag dat u betaalt aan rente wordt steeds minder doordat u aflost en uw hypotheekbedrag dus steeds verder afneemt. Kenmerkend van deze hypotheekvorm is dat de hypotheeklasten in het begin hoog zijn en geleidelijker lager worden.

Aflossingsvrije hypotheek

Bij de aflossingsvrije hypotheek betaalt u maandelijks alleen de rente. Voorwaarde bij deze hypotheekvorm is dat de waarde van uw huis aanzienlijk hoger is dan het geleende bedrag.

Krediethypotheek

Met de krediethypotheek gebruikt u de overwaarde van uw woning om een lening af te sluiten. Dit geld kunt u volledig vrij besteden. Zo creëert u net dat beetje extra financiële ruimte om bijvoorbeeld uw tuin te veranderen, de studie van uw kinderen te bekostigen, of een nieuwe auto te kopen.

Ondernemershypotheek

Als ondernemer kan het soms een flinke uitdaging zijn een hypotheek af te sluiten omdat u geen vast maar een variabel inkomen heeft. Per hypotheekverstrekker kunnen de voorwaarden variëren waaraan u moet voldoen om als ondernemer een hypotheek af te kunnen sluiten. Bij de ene hypotheekstrekker zult u bijvoorbeeld minstens twee jaar zelfstandig ondernemer moeten zijn voordat u een ondernemershypotheek af kunt sluiten, bij weer een andere hypotheekverstrekker kan dat zomaar drie jaar zijn. ABC Consulting kent de regels en de verstrekkers als geen ander en helpen u graag aan een passende hypotheek.

Seniorenhypotheek

Een seniorenhypotheek, de naam zegt het eigenlijk al, is speciaal bedoeld voor senioren. Hypotheekverstrekkers zijn bij senioren vaak een stuk terughoudender als het om het afsluiten van een nieuwe hypotheek gaat. Ook al is er geen maximumleeftijd aan een hypotheek verbonden, er gelden bijvoorbeeld wel strengere inkomenseisen.

Verhuurhypotheek

U wilt graag een huis kopen om dit vervolgens te verhuren. Met de verhuurhypotheek is een beleggingspand bereikbaar voor u. Het kopen van een beleggingspand is een goede investering: door de lage hypotheekrente zijn de maandlasten laag. Als u uw woning verhuurt kunt u rekenen op een mooi rendement.

Tweede hypotheek afsluiten

Heeft u een flinke overwaarde in uw woning? Wanneer u extra geld nodig heeft om uw huis te verbouwen of onderhouden, kunt u een tweede hypotheek afsluiten. Een tweede hypotheek kunt u afsluiten bovenop uw bestaande hypotheek. Vaak is dat de voordeligste manier om een verbouwing te financieren, omdat de hypotheekrente een stuk lager is dan de rente van een persoonlijke lening en omdat de rente fiscaal aftrekbaar is.